Helgon: Broder Roger och Sankt Hubertus

Fullt upp idag!! He-he..

Väääldigt lugn morgon! Sov till halv nio - skönt! Sedan blev det kyrkan i Vreta Kloster. Mycket folk, bra sång och en fin predikan om bl a Broder RogerMk Frère Roger.jpg. Hann med lite kaffe i kyrkan (veckans bästa!) innan det var dags att störta hem.

Det var dags för jakt! Hubertusjakt! Eftersom Christine valt att bli översprungen(igen)kan hon inte rida(svårt med ett ben och en telefonstolpe)så jag fick agera master.... Snälla Håkan hade dressat  upp Utopia med gyllene broddskor!! Vi lämnade Rappestad kl 14 i strålande sol. Skulle ta en slinga vid Solla som visade sig gå utmärkt att både trava och galoppera på, men....... slutade vid ett staket... ÄKTA!! Bara att vända och rida tillbaka - sådär en timmes omväg... bara för att Larsa efter hundra år PLÖJT och SÅTT på en RIDVÄG......Nåja vi hann i alla fall med ett par omgångar med hinder innan vi landade hemma hos Gägge för rävletning. Själv var Gägge inte hemma så det bodde får och getter i hennes boxar - jag som hoppats kunna få låna en..... Båda rävarna(en stor och en liten) hittades av Molly! :) Sedan åts det korv, pepparkakor och kokosbullar till det dracks det saft, glögg och kaffe innan det var dags för hemridning. Jag hade ställt en kasse reflexmaterial i Christines bil före avfärden från ridskolan och satte på Utopia det som fanns i reflexväg.... Jo, det blev en lång mörk väg hem. Då är det skönt med en klippa till häst - även om hon blev ömfotad när vi skulle trava på grusvägen... Naturligtvis blev det skritt direkt.... Kul var det i alla fall som vanligt!!!

Känn ingen oro

Ibland kan det nog vara tur att man är arbetlös så man hinner med allt.....

Började dagen med att leta efter lite fler jobb att söka; det tar lite tid att gå igenom alla sidor man registrerat sig på och även af:s sida..  Helst kollar man ju mail och facebook samtidigt.....

Har haft riktigt rolig lektion med Erica, Molly och Wia i Folåsa!! Tror att alla tre var trötta efteråt.... nja Molly har nog ganska bra kondition..

Nu har jag fixat ner en hel samling plaketter(56 st) i kuvert som ska skickas ut i landet. Nu ska jag bara orka ta mig till affären och skaffa frimärken.... min mystiska sömnsjuka vill inte släppa tror jag för jag känner mig helt slut trots att jag inte kan påstå att jag gjort speciellt krävande saker idag!

Har pratat med Caroline idag - hon blev upptryckt mot en grind eller något av en tjur i tisdags!!! JAG HAR JU SAGT ATT MAN INTE SKA GÅ IN DÄR DET GÅR LÖSA TJURAR!!!  Hon hade tur och klarade sig undan med blotta förskräckelsen och ett par blåmärken......

Lite flyt också: hade egentligen BÅDE förbön och söndagsskola på söndag, men nu har jag pratat med Fredrik som tar förbönen.  Han har precis fått reda på att han klarat tisdagens tenta!! KUL!!

Annars väntar jag på att tvättstugan ska bli klar...... har väl bara tagit ett år..... nu finns det i alla fall ett nytt golv och taket är målat... Det är ju bara det att vi helst ska hinna renovera köket också FÖRE JUL (2009)!!

LUGN, LUGN, LUGN.............................................

Lär mig du skog att .......

På förmiddagen har vi lotsat runt en firma som ska lägga anbud på bergvärme..... detta var firma 2,  konstigt vad olika de säger..... får väl se hur anbudet ser ut...  det lär i alla fall bli MYCKET färre Kwh än vad vi har idag - trots att jag ska ha 25 grader inne....

Sedan har jag stört mig på Danske Banks internetbank..... mailat, pratat och pratat med bankgirot...... Nä, jag har lagt ner det för dagen..... Själv har jag SEB, det är jag glad för!!

Nu på eftermiddagen har jag tagit en promenad i solen. Känner mig både piggare och på bättre humör efter det!!  Vilka färger det blir i solskenet!! När jag kom hem hittade jag även min "vinterkatt" Gunnar som varit borta i nästan två veckor - jag trodde han var försvunnen för gott, men nu var han alltså tillbaka och var VÄLDIGT HUNGRIG!!

Själv ska jag också passa på att ta en fika..... :)


Vak upp min själ, .......

Igår hade jag en lektion i Mjölorp med Rebecka och Sara. Riktigt kul!! Sedan var det dags för ridskolan och hoppning. Tyvärr var Utopia liiiiiite trött efter söndagens clear round. Fast det är ju inte konstigt - hon är faktiskt 20 år....

Har skickat ett mess till Håkan för att se om Utopia kan få guldskor FÖRE helgens hubertusjakt.... hoppas-hoppas. Alex kommer och klipper nästa torsdag ;) (så här såg det ut vid förra årets frisering)
 
Annars känns det som det skulle vara helt rätt att gå i ide nu.....  jag kan inte förstå hur jag kan vara så trött....

Jag har i alla fall tillbringat dagen hos Henrik på Shell/7 eleven i Valla :) sopat och ordnat.... så kom Fredrik som varit och tentat etik. Han skulle uppsöka borggården varifrån han, och de konfirmander han är ledare för + lite fler ledare, skulle åka buss till Bodaborg(Karlskoga). Hoppas de får kul!!


Grå höstdag

Jag är INTE sjuk!!!! Fast jag är osedvanligt trött och mår lite annorlunda mot i vanliga fall....

För att må bättre gick jag och la mig vääääldigt tidigt igår! Tänkte sova hela förmiddagen idag..... vaknade förstås tidigt... o mår som igår...

Nåja alltid bra med gott om tid! Jag har konstigt nog så fruktansvärt mycket som ska hinnas med nu när jag är arbetslös - och tycker inte jag får något gjort. Har väl blivit extremt långsam....

Jag har ett par vänner från kyrkan vars son har skickat ett bidrag till melodifestivalen. Tydligen kan man skicka in bidrag som sedan finns tillgängliga på Svts hemsida för utröstning i flera omgångar till dess att ETT bidrag är kvar.... naturligtvis fiskar de röster..... jag tycker att han är riktigt bra!! http://svtplay.se/v/1725919/063_how_long  - om man vill rösta messar man 063 till 724 70.

Idag har jag som vanligt en del tvätt att ta hand om och så finns det en hel hög bokföring att ta tag i... några jobb som behöver sökas ska jag väl också hitta.

Kan ju inte påstå att vädret lockar till uteaktiviteter...Blött, grått och trist..... Jag kan inte påstå att just hösten är min favorit årstid.....

Näpp det blir att förströ sig inne till dess det är dags att åka till Mjölorp och ha lektion

Lite frusen.....

Vaknade i morse och kände mig lite halvrisig.... när man tittade ut på den jämngrå himlen med svagt regn kändes det faktiskt INTE bättre......

Åkte i alla fall till ridskolan för dagens clear round. Bit ihop - inte bryt ihop... När man väl kommit upp och igång känns det något bättre. Hade tur med "lottningen" och skulle starta näst sist! Då upptäcker man redan vid ryttare ett att det är HALT i ridhuset!!! Äkta! Jag har redan gått omkull för många gånger.... Maria Monsén och jag konfererade lite och valde den "säkra" vägen. Hon hade lite mer oflyt än jag och lyckades riva ett hinder. Själv tog jag det MYCKET LUGNT och uppfann en helt ny sport!!! Stående hästhoppning! Ja, men vaddå? Alla vet ju att det finns stående längd! Detta var stående höjd! Kom vääääldigt långsamt mot hinder fem, gjorde en mycket förstärkt halvhalt och hoppade sedan stillastående 70 cm UTAN ATT RIVA!!!!!! Ganska bra tycker jag...
tror vi ska hålla oss till utebanan där man kan sväng utan att ramla så lätt... efter "min klass" kunde jag ju åkt hem och sovit - men inte då..... först släppte jag ut Utopia och Zinnia och då upptäckte jag att ett handtag till den hagen var utbytt - nu satt där ett grimskaft. Det hade säkert fungerat om det varit TORRT ute. Nu är det BLÖTT och det medför att grimskaftet blir strömförande. Hämta nytt handtag, stänga av strömmen, sätta på handtag(med viss hjälp av Mats R) och sätta på strömmen. Sedan kunde jag åkt hem - men inte.... då stog jag på banan resten av tävlingen.... konstigt att jag inte mår ett dugg BÄTTRE än i morse....

Om en knapp timme kommer Camilla - med tåg och jag ska komma ihåg att hämta henne i tid.......

Lektioner

I tisdags var jag på en intervju - kände redan innan att just det jobbet ville jag nog inte ha. Jag fick det inte - de anställde tre undersköterskor....  Har ett par andra jobb som jag sökt som jag sååååååå gärna vill ha!!!! Bara att vänta; ansökningstiden till båda går ut 30/10..

Tursamt nog har jag fått ha riktigt mycket lektioner nu när jag saknar annat arbete!! Folk är sjuka, tror att de ska på konserter eller kastar sig under hästar.... Det är verkligen jättekul att ha lektioner!! Igår en timme i Mjölorp och två i Rappestad. Idag tre i Raptown(hoppning) och en i Gävbo. Råkade visst träna Mats lite inför morgondagens tävling - INTE BRA! Hoppas han inte slår mig!

Har hunnit med en fika här hemma också..... med värsta goda kladdkakan från Shell/7 eleven i Valla:


Nya tider.....

Ja, nu gör jag ett försök.... tänkte alltså börja skriva på ett nytt ställe ..
Kanske min ofrivilliga dagledighet ger mig möjlighet att lära sig lite mer om hur den här världen fungerar och då kan man ju passa på att lämna den gamla "noggen" och byta till en "vanlig" sida...
Igår var jag med bilen på ombesiktning trots att det var den besiktningsman som jag absolut INTE vill träffa så gick den igenom!!! VILKEN TUR!!!

Eftersom jag inte ens fått en handläggare på akassan så har jag naturligtvis INTE fått ett öre därifrån heller.... Till råga på allt BETALAR MAN FULL AVGIFT!!! Det blir ingen sänkning förrän man fått akassan beviljad.... man kanske ska gå till Ikea och tigga en korv??? Vilken värld vi lever i!!

Eller är det värre med lantmäteriet???? MAN KAN BETALA EN EXTRA AVGIFT OCH PÅ SÅ SÄTT PÅSKYNDA SITT ÄRENDE!!!!! Jag trodde det hette mutor...... Undrar vad man gör med dessa pengar - och hur de bokförs?????  

 


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0