Seeeeeeptember

Dagarna bara springer förbi - lite svårt att hinna med känns det som.....

I fredags hade jag lektion för Felice och Felicia efter jobbet och sedan kom Caroline på besök över helgen. Det blev förstås en del hundpromenader - alltid kul med sällskap på promenaderna!!

Vi besökte Bondens marknad i lördags vilket reulterade i lunch på Hakepi, inköp av strutssalva och gladiolus  när vi kom hem var det full fart med växthusbygget :)  jag gick till grannen och pallade äpplen och serverade en äppelkaka till arbetsstyrkan

I söndags var det först mässa i Vreta som vanligt och på eftermiddagen privatlektion i Gävbo - KUL-KUL!!

Hann med att ta fram alla papper för att kunna hinna ifatt med klubbens bokföring under förra veckan. Denna vecka ska det bokföras, förutom de dagliga inloggen på klubbens fyra olika "banker".... Trodde i min enfald att jag äntligen skulle kunna skicka halvårsbokslutet igår, men DET STÄMMER FÖRSTÅS INTE!!! Sitter nu och letar efter felet........ Jodå, bokföring ÄR kul....

fullspäckat

Vilken dag....... vaknade tidigt, dvs kvart i sex!! Bilen skulle infinna sig på Biva på morgonen för att bedöma sina skador från påkörningen vi råkat utför. Dessutom skulle Patrik & Sanna låna Rolfs bil, så den behövde lämnas hemma hos dem. dAlltså lämnade vi först min bil på Biva, for vidare till Rolfs jobb där han avvek och så fick jag kör hans bil hem till Patrik & Sanna som tursamt nog hade en ledig parkerinksplats....Sedan gällde det att fördriva tiden fram till tolv då bilen skulle vara klar.....

Jag hann vandra runt hela stan´  !!! Det blev ett beök i domkyrkan där jag träffade bl a Karin Larsdotter. Därefter vandrade jag runt i lite affärer innan det blev dags att GÅ och hämta bilen. Snabbt hem igen för att hinna ta en promenad med Dolly  innan det var dags att arbeta. Det blev en lång arbetsdag - var hemma vid halv tio nu på kvällen..

Efter regn kommer solsken.......

Oj-oj - att mycket nytt att ta in nu.... Jag har fortfarande inget riktigt schema på mitt nya arbete.... fast det kanske jag ska fixa själv sedan.... har börjat få lite mer grepp på vad jag ska göra, eller rättare sagt det dyker upp lite mer för varje dag.... schemahantering, med sjukskrivningar o dyl, utskrifter av olika kontrakt, introduktion om företaget för nya medarbetare, rättning av avtal..... mycket nyheter att kunna - och i morgon ska min chef vara i Stockholm hela dagen, så då måste jag fixa det själv.... liiiite svårt att hinna lära mig de drygt 40 olika medarbetarnas namn....tror inte at upprop på en arbetsplats skulle kännas helt korrekt...

Annars hinner jag inte mycket..... förutom ett antal promenader varje dag - verkligen skönt att koppla av med!! Även om vi tycks gå var för sig....

Igår var det träff i Ljungsbro för oss som ingår i Britta Olinders "predikogrupp". Hon ska doktorera i "predikan" och vi ska vara med både genom att diskutera kommande texter och svara på en del frågor om den senaste predikan. Väldigt spännande och roligt!!

Idag regnar det..... mindre roligt.... Det gäller att övertyga Dolly om att hundar TYCKER OM alla typer av väder! Det verkar dock inte gälla min hund: Tur att man kan ta henne under armen och BÄRA ut henne.


senfärdigt.......

Häromdagen - var nog i fredags - så var Patrik här för att hjälpa till med tomtplaneringen som fortskrider ytterst långsamt. Ja, mestadels INTE ALLS..... Vi inledde med en tur till Byggmax för att skaffa lite mer förnödenheter dvs cement och armeringsjärn.... armeringsjärnen fick man klippa av i apparaten på bilden! Väldigt tungt!! sedan for vi hem och lastade in alla cement, 10 säckar, innan Patrik och Rolf började köra sand och grus till baksidan. Där behövs det för att fixa underlag till växthuset som vi alltså satt ut var det ska stå  jodå, om man tittar nog ser man pinnarna...det blir säkert bra när någon får upp alla delar... förhoppningsvis ska någon också hinna färdigställa poolen FÖRE vintern tur att Patrik kommer och hjälper till ibland så det händer något ;)

Morgon och Afton Allt har sin tid

Veckorna försvinner med rasande fart.... jag får allt svårare att få tiden att räcka till.....

för lite drygt tre veckor sedan var jag hos tandläkaren - inget speciellt i sig, men vägen dit..... väntade på att en buss skulle passera i Valla-rondellen - fast bilen bakom tyckte tydligen att man skulle köra ut framför bussen..... japp, jag blev påkörd! Whiplash..... bilen höll nog bättre - den var bara att köra vidare med. Tog bilnummret på min baneman o stressade vidare till tandläkaren medan jag ringde försäkringsbolaget. Sedan sker allt vääääldigt långsamt!! Jag ringde vårdcentralen och fick en tid VECKAN DÄRPÅ....hos en sjukgymnast. Efter ca en vecka kom ett papper från försäkringsbolaget om att jag skulle lämna bilen för att få ett kostnadsförslag på lagning. Ska till verkstad denna vecka....  Hos sjukgymnasten fick jag några träningsprogram som jag skulle hålla på med i två veckor - sedan skulle hon ringa, vilket inte har hänt... dessvärre får jag huvudvärk av och till - inte kul..

Dolly har hunnit bli 1 år. Därför blev det besök hos veterinär för vaccination. Passade på att bada henne det blir en väääldigt liten hund när hon är blöt... Väl hos veterinären kom dvärgbriarden fram....skulle passa på och låta dem klippa klorna eftersom hon blir ganska hysterisk när man gör det - fast jämfört med uppförandet hos veterinären är hon lugn hemma vid kloklippning....

mycket promenarande blir det förstås som vanligt - verkligen jätteskönt sätt att  komma ut och röra på sig.


Naturligtvis har det också hunnit bli en del kyrkobesök har dessutom fått förmånen att vara med i en grupp som är med en av "våra" komministrar som ska doktorera i predikan - mycket intressant!! Bl a ingår söndagens predikan om den gyllene regeln som också spelades in.

Har en del privatlektioner också, mestadels i Gävbo men har också varit i Fågelberg och haft lektion för Linda Rödin, kul-kul!!

Sedan har delar av de utflyttade, dvs Henrik, Annica, Camilla, Marcus, Patrik och Sanna, varit här och ätit kräftor. Bästa Annica medförde både svenska- och havskräftor!! (Dessutom fick vi koljafiléer - SMASKENS!!!)

Jag har börjat sy gardiner dessvärre blev det än så länge bara långgardiner eftersom jag inte fick det jag beställt.....

Lite badat har det också blivit

Det regnar väl mycket...... fast ut måste man ju i alla fall. Vi har väääldigt mycket som ska göras ute på tomten.... Nu har vi i alla fall fått hålet till poolen omgrävt och har satt ut var växthuset ska stå... Våra plommon är nu slut. I stort sett det enda fruktträd vi har värt namnet, dvs det bär frukt.... Nåja grannen har miljontals äpplen som vi ibland hjälper till att förbruka - oftast i form av äppelkaka.

Idag börjar jag på nytt.... dvs JAG SKA BÖRJA MED ETT NYTT ARBETE!! Alltså jag är kvar på samma arbetsplats som tidigare, men ska, åtminstone ett tag, få HELT NYA ARBETSUPPGIFTER!!!! Wiiiieeeee!!! Det ska verkligen bli JÄTTEKUL!!! En hel del administration, fast jag vet ännu inte exakt vad, mer än att det blir schemaläggning bl a. Vad det blir för arbetstider vet jag inte heller, mer än att det förmodligen blir ganska mycket kväll eftersom det är de tiderna de som jag ska assistera med administrationen jobbar....fast det kan det vara värt för att få roliga uppgifter och dessutom tjäna lite mer :)

RSS 2.0